Prin serviciul de imbalsamare putem intelege aplicarea unei metode artificiale de conservare prin injectarea sau contactul corpului extern sau intern cu substante fluide pentru a putea impiedica descompunerea, prin stabilizarea tesuturilor, facandu-le imposibile consumului de catre bacterii.

Imbalsamarea reprezinta ajutorul prin contributia unui specialist la mentinerea imaginii din viata persoanei care a trecut in nefiinta si la prelungirea ultimelor clipe ale acestuia fata de persoanele care i-au fost dragi.

Ce rol are imbalsamatorul?

Imbalsamatorul este persoana specializata in stiinta imbalsamarii corecte, iar principala sa sarcina este aceea de a pregati corpul decedatului inainte ca acesta sa fie inmormantat.

Imbalsamarea se realizeaza pentru a putea mentine corpul persoanei decedate de la data in care acesta a trecut in nefiinta, pana la funeralii, acesta ramanand cu un aspect cat de cat natural, prevenind in acelasi timp infectiile care se pot raspandii la persoanele din jurul acestuia.

Etapele de efectuare a serviciului de imbalsamare sunt urmatoarele:

  • Decedatul este imjectat cu substante chimice dezinfectante in sistemul arterial;
  • Se inlatura fluidele din corp, iar acesta este spalat cu un sapun antibacterian;
  • Se foloseste ceara sau machiaj pentru a putea restaura parti ale corpului defunctului care au fost afectate de niste traumatisme severe pentru a oferii pielii un aspect natural.

Imbalsamatorul este instruit, capabil sa actioneze cu tact in aceste situatii dificile, iar acest serviciu trebuie sa fie realizat doar de un profesionist, iar totodata trebuie sa se realizeze intr-un spatiul special amenajat. In urma acestor etape premergatoare inmormantarii se va pastra cat mai bine corpul persoanei ce a trecut in nefiinta si i se aduce omagiul cuvenit.

Ultimele articole