Alegerea florilor funerare s-ar putea să nu fie prima dumneavoastră preocupare atunci când planificați o înmormântare, deoarece există atâtea decizii de luat, servicii de pompe funebre și produse funerare de analizat. Aranjamentul floral reprezintă un adevărat tribut, de aceea găsirea acestuia poate deveni o adevărată provocare. 

 Acesta trebuie să surprindă cu adevărat esența persoanei. Așadar, existența unor flori preferate ar trebui să fie punctul de plecare, în general. Website-ul Funebris va ajută să vă exprimați regretul și dragostea cu ajutorul florilor, oferindu-vă orice fel de aranjamente florale pentru înmormântări, jerbe și coroane funerare.

 Ce fel de aranjamente florale există?

 Aranjamentele florale vin în mai multe stiluri diferite, pentru a putea face față diferitelor cereri ale persoanelor care trec prin clipe greu încercate. Diversitatea acestora se poate exterioriza prin tipul, culoarea, formă sau dimensiunea. Cel mai distinct dintre acestea este tributul floral. Omagiile aduse persoanei decedate prin servicii și produse funerare sunt strâns legate de respectul oferit acesteia, având o semnificație aparte. Adesea, acestea formează piesa centrală la înmormântare sau sunt afișate vizibil în procesiune, importanța lor fiind incontestabilă.

 Alternativ, există coroana funerară. O coroană funerară este un aranjament circular de flori și frunze care poate fi oferit unei familii îndurerate, având un rol vital în cadrul unei inmormantări. Acestea sunt așezate într-un mod vizibil la slujbă de înmormântare, de obicei pe un stand sau langă sicriu.

 Unii oameni aleg să ofere coroane funerare ca omagiu, în conformitate cu etichetă traditională de înmormântare. Pentru familia extinsă și prieteni, este dificilă găsirea cuvintelor potrivite atunci când cineva apropiat moare, precum și găsirea celui mai bun mod de a oferi condoleanțele. Florile sunt adesea un omagiu potrivit pentru decedați și un mod frumos de a le onora memoria.

 Ce flori sunt cel mai des întâlnite la înmormântări?

 Crinii sunt o alegere foarte potrivită, spunându-se despre aceștia că reprezintă puritatea și o restabilire a inocenței. Sunt, de asemenea, cunoscuți pentru parfumul lor distinct, pe care mulți îl asociază cu mirosul cămăsilor funerare. Aceste flori nu trebuie lăsate la îndemână copiilor și a animalelor de companie.

 Trandafirii se folosesc din cele mai vechi timpuri, reprezentând o preferință comună și adecvată. Fiecare culoare are o conotație diferită, trandafirii roșii fiind simbolul clasic al iubirii, galbenul simbolizează legătura prieteniei, rozul reprezintă apreciere și recunostintă, iar portocaliul denotă pasiune. Trandafirii functionează bine alături de alte flori, precum și de frunze, într-un tribut funerar mai mare sau buchet floral.

Margaretele simbolizează inocența copilăriei, pe langă loialitate și dragoste, și este, de asemenea, o floare care evocă moartea cu rândul său comun de expresie, „impingand margaretele”, un tribut adecvat pentru înmormântare.   

 Gladiolele pot ajunge pană la 2 metri inăltime, oferind acestei flori o conotație aparte . Gladiolă este renumită ca fiind floarea gladiatorilor pentru aspectul său asemănător cu sabia și intruchipează sinceritatea și forța caracterului. Este disponibilă într-o gamă de culori: roz, alb, roșu, violet, portocaliu, galben și verde.  

 Crizantemele sau „mămicile”, așa cum sunt cunoscute în mod colocvial, au o asociere puternică cu moartea, în special în Franța, unde această floare este folosită pentru a sărbători Ziua tuturor sufletelor, o zi pentru comemorarea morților. Cele mai populare variante de culoare sunt roșu, roz și auriu. De fapt, crizantema inseamnă „floare de aur” în greacă, iar această floare simbolizează optimismul și bucuria.

 Societățile care se ocupă cu pompe funebre nu oferă doar sprijin practic, aceștia preocupandu-se și de partea emoțională a clienților și de consiliere în alegerea serviciilor și produselor potrivite, de la sicriu, aranjamente florale, până la monumente funerare.

Ultimele articole