Tipuri de aranjamente funerare

Florile funerare alcatuiesc aranjamente funerare ce sunt livrate in orice loc se desfasoara ceremonia de inmormantare, indiferent ca este vorba de o casa funerara, de o biserica sau chiar de locul inmormantarii. Acestea pot fi aranjamente florale mai mari, care sunt facute pentru a fi observate in timpul funeraliilor sau a serviciului memorial.

Aranjamente se pot afla in partea de sus a sicriului si sunt de obicei comandate atunci cand aranjamentele funerare sunt facute de familie. Atunci cand doresti sa trimiti flori la capela sau la biserica, poti intreba daca a mai fost comandat deja un astfel de ornament. Daca nu, il poti comanda, dar acest tip de aranjament este de obicei comandat de familia defunctului.
Coroanele de inmormantare sunt in general realizate intr-o forma circulara, acestea pot fi realizate in orice forma si vin in diverse dimensiuni. Coroanele sunt realizate din flori, cel mai des intalnite sunt florile rosii si albe, aranjate intr-o coroana verde. Coroanele funerare sunt vazute de majoritatea oamenilor ca flori tribut.
Cruce - Florile sunt aranjate intr-un model incrucisat si au diferite dimensiuni. In crucile funerare se reflecta, de obicei, sentimentul religios al expeditorului si sunt foarte frecvente la inmormantarile efectuate in biserici.
Cosurile funerare - aranjamentele realizate in cosuri variaza in functie de marime si sunt asezate in cosuri de rachita pentru a le usura transportul de la locul serviciului funerar la mormantul decedatului. Florile din cos reflecta florile preferate ale celui trecut in nefiinta.
Momentul in care expeditia unui aranjament din coroane funerare este necorespunzatoare, este daca familia decedatului a cerut ca florile sa nu fie livrate. Inainte de a comanda florile, este ideal sa verifici la capela daca familia a mentionat o astfel de cerere, deoarece cererea este de obicei mentionata acolo.


Semnificatiile florilor funerare

Cand pierdem o persoana draga, se obisnuieste ca florile sa se trimita familiei sale sau la capela unde este depus, pentru a  ne exprima condoleantele si pentru a-l onora pe raposat. Exista variate game de aranjamente florale traditionale care pot fi trimise pentru ceremonia de inmormantare. Aranjamentele pot fi realizate din orice tip de floare, mai ales daca florile alese au fost preferate si speciale pentru decedat. Cand alegi florile pe care doresti sa le trimiti in semn de recunostinta, trebuie sa iei in considerare varsta persoanei, culoarea si tipurile de flori placute de aceasta.

Alatauri de aranjamentele traditionale din flori, exista anumite flori care sunt solicitate des la inmormantari. O astfel de floare este crinul alb sau crinul Arum. Aceasta floare reprezinta simbolul imaginilor crestine ale durerii, iar albul este culoarea doliului in multe culturi, asa ca si margaretele, trandafirii albi si alte flori albe functioneaza in crearea aranjamentelor funerare.

Ultimele articole